no news in this list.

Sfeerfoto's

1919-1924
1924-1930
1930-1950
1950-1956
1956
2012

Slaapgoed De Duif: huishoud- en bedtextiel sinds 1919

In Limburg wordt goed geslapen dankzij De duif, specialist in huishoud- en bedtextiel sinds 1919. Het bedrijf, prominent gelegen op de kruising Rijksweg - Groenstraat in het hart van Geleen, is al vier generaties onafhankelijk en dienstbaar.

Jan Willems kwam in 1919 van Gouda naar Geleen in het besef dat het groeiende aantal koempels behoefte had aan goed textiel. Het kolengruis moest worden weggedoucht en daarna werd het lichaam stevig drooggewreven met goede handdoeken van De Duif. Goed slapen was ook van belang voor de koempels en daarvoor bood De Duif het juiste beddengoed aan.
In de eerste decennia van de 20ste eeuw was het de gewoonte bedrijven te noemen naar planten, dieren en hemellichamen. Denk aan De Zwaluw, De Meeuw, De Lelie en...De Duif. De Geleense Duif verhuisde viermaal van locatie, steeds naar een groter pand. In 1956 liet de tweede generatie, Tonny Willems, het huidige pand bouwen, naast vier tot op dan gehuurde panden.
Vanaf dat moment neemt De Duif een prominente plaats in het centrum van Geleen, een plaats waar heel Limburg naar toe kwam en komt om te winkelen. De toenemende welvaart stimuleerde de aankoop van kwalitatief uitstekend huishoud- en bedtextiel.
In 1979 namen Peter en Janine Willems de zaak over. Ze zagen de stad veranderen: de mijnen sloten maar er kwam voldoende vervangende werkgelegenheid voor terug, met name op chemisch gebied. Onze klanten zijn blijven komen en hun kinderen en zelfs kleinkinderen ook. Met Ton Willems is hier inmiddels ook de vierde generatie actief en we hebben ook klanten die hier al vier generaties lang hun beddengoed en huishoudtextiel kopen. Die komen van Echt tot Eijsden en van Maaseik tot Mönchengladbach. Zelfs generaties die vanuit Geleen naar elders vertrokken keren even terug voor goed bed- en badtextiel.

De Duif voert de A-merken in bad- en bedtextiel, zoals Vandyck, Essenza Home, Cinderella, Damai, Gilder, PIP Studio, Covers & Co, Vanezza, Marc O'Polo en keukendoeken van onder andere Elias.